Humor

Om det är någonting jag skulle vilja ha mer av i filmbranschen, så är det filmer likt Ted. Denna, eller dessa, eftersom det finns två delar, handlar om en barnunge vid namn John Bennet (Mark Wahlberg), vars dröm är att hans nallebjörn till gosedjur, ska bli verklig. Hans dröm blir verklighet, och tillsammans med Ted (nallebjörnen), bor och lever de inte bara tillsammans genom John Bennets barndom. Utan även vuxenlivet.

Men utifrån detta, skulle jag säga att Ted är en vuxenfilm och passar folk som tål vulgärt språk, och vuxenhumor. Men även en gnutta omogen humor (kan många anse) men för mig är denna film perfekt för mig. Blandningen av det vulgära och roliga språket John Bennet och Ted använder när de pratar med varandra, till scenerna när de röker på, och pratar strunt. Första Ted filmen, handlar om hur John Bennet och hans flickvän, Lori Collins, försöker att gå vidare i deras förhållande genom att låta Ted flytta ut, och därmed låta Lori och John vara med självständiga. Men John vet inte hur han ska ta sig an det dilemmat och det slutar till slut med att Lori gör slut. Därefter kommer också scenen då John beskyller Ted för händelsen, och de gör upp i ett slagmål på ett hotellrum. Det är en scen som jag tyckte var riktigt rolig. Då jag tycker det är komiskt hur Ted vinner slagmålet och vad han använder för att skada John.

Men jag skulle faktiskt ändå säga att Ted 2, är något roligare än första filmen. Denna film handlar mer om Ted, och hur han och hans flickvän Tami-lynn vill skaffa ett barn. Problemet är bara att Ted saknar kön och att han behöver en spermie-donator. Och därför går Ted och John runt och försöker hitta någon som vill. En sak som jag också vill nämna om denna film är att den är lite fördomsfull (vilket jag också tycker är roligt, då jag inte är känslig för sådant). Och exempel, är när John vill få reda på vad Teds flickvän heter. Det enda Ted svarar med är att säga att det är ett så kallat ”Whitetrash name”. Därmed börjar John rada upp sådana, där alla slutar på ”y”. Själv förstår jag att många inte tycker sådant är roligt men jag själv gillar fördomsfull humor, då det inte är så vanligt längre i det samhällen vi lever i nu.

Men även den scen där båda två går in i ett rum fullt av spermie-burkar, där det slutar med att John får ett helt skåp med spermier på sig. Det Ted gör då är knappast att hjälpa sin vän, utan istället ta en bild när John ligger där, och lägger upp på internet med titel ”Grr Monday’s”.

Så Ted filmerna är knappast något som ni sett tidigare, och är just därför ett perfekt alternativ för er som är som mig, och gillar oförutsägbar humor. Samt, lite drama inblandat.

Lämna ett svar