Action

För mig finns det otroligt många bra action-filmer, men de jag tycker bäst om är maffia- och gangsterfilmer, eftersom att det är mycket våld i dom. Och för mig är det ett måste, med mycket explosioner och skottlossningar i actionfilmer. Och det är klart att det uppkommer i en actionfilm. Men det finns ju också alltid de filmer, som har brutalt mycket våld och liknande. Det är sådana filmer jag fastnar för. Är det så att du också letar efter bra maffia eller gangsterfilmer kan jag ge dig lite tips på sådana. Först skulle jag rekommendera Public Enemies, som är en amerikansk film som utspelar sig på en verklig händelse under den stora depressionen i USA 1930, med Johnny Depp som huvudkaraktär, i denna film som John Dillinger. Han och hans kriminella kompanjoner som blandat annat Baby Face Nelson, tog fördel av den stora ekonomiska depressionen och rånade banker. John Dillinger blir ökänd och har FBI hack i häl. Varför jag gillar denna film, är på grund av hur många olika action-scener som finns i filmen. Med det menar jag att det är så många olika miljöer, där det sker mycket dödande. Och det är även något jag tycker saknas i många andra actionfilmer. Det är många scener i actionfilmer där det pratas mycket, och färre actionscener. Men det gäller inte Public Enemies, där det nästan ständigt händer saker, och man tröttnar aldrig. Dessutom är det från verkliga händelser vilket gör filmen ännu bättre, då man vet att det som sker i filmen, hänt i verkligheten.

En annan film, som är lik Public Enemies, och som jag också rekommenderar, är 22 Bullets. Denna är en fransk maffia/gangster film, som handlar om en före detta maffia, vid namn Matteï. När han i början av filmen blir skjuten av åtta personer i ett garage, och får 22 kulor i sig, förs han till sjukhus och lyckas överleva. Därifrån har han lovat att hämnas på de som försökte få honom dödad. Han får reda på att det var hans barndomskompis gäng, som försökt döda honom. En av mina favoritscener i denna film är när han kliver in i ett födelsedagsfirande, där de som han misstänker försökt döda honom sitter, och där han kliver in med pistol och handgranat, samtidigt som han lovar dem att han kommer döda dem när de minst inser det. Denna scen är något jag skulle säga är ”badass”, i engelskt uttryck. Och som lovat, så börjar hans jakt på de misstänkta för skotten på Matteï, därifrån.

Denna film innehåller grov våld, och drama, så är det sådant ni letar efter, är denna film mycket bra för er. Jag själv har sett den två gånger och funderar nu att se den igen. Det som jag gillar med filmen är hur man har medkänsla med Matteïs hämndkänsla. Och man vill själv bara se honom lyckas döda de som försökt få honom dödad. Hur psykopatiskt det än låter, så kan jag lova att du själv kommer tycka samma när du ser denna film. Samma som Public Enemies, så är poliserna efter Matteï och vet vad han planerar att göra. Matteï, som hamnade på sjukhus efter skottskadorna, berättar inte vilka han tror kan ha ansvaret för skottlossningarna i garaget. Och detta gör han för att han själv inte vet säkert, men även för att han inte vill involvera polisen, utan vill fälla dessa misstänkta personer på egen hand. Men samtidigt som Matteï letar upp Zacchias gäng (barndomskompisen), måste han hålla sin familj säker, eftersom att dem tänker skada hans familj, precis som maffiagäng gör. Och när Zacchia och hans gäng lyckas få tag på Matteïs yngsta son, blir han både stressad och rädd.

Så nu har ni två grymma actionfilmer som alternativ, och som jag skulle börja kolla nu på en gång, om jag var er.

 

Lämna ett svar