Skräck

Skräck är både något som jag gillar att se i mindre och större kompisgäng. Jag har dock aldrig varit personen som kollat på en skräckfilm själv, eftersom jag är alltför skraj. Och jag tror inte heller att jag kommer bli en sådan person heller. Men jag tror att många liksom jag, tycker att det är lite mysigt att sätta på en skräckfilm med kompisar och bli livrädda tillsammans. Det är någonting (i alla fall för mig) med skräckfilmer, som gör det ”roligt” att bli rädd, tro det eller ej. Men precis som alla andra genrer finns det både dåliga och bra skräckfilmer. Och för mig ska en bra skräckfilm inte bara ha läskig scener, utan en bra story. Storyn är för mig det viktigaste. Nu för tiden tycker jag att alltför många skräckfilmer bara fokuserar på så kallade ”jumpscares”, där det poppar fram något otäckt när man ändå kan ana det. Det är väldigt många förutsägbara scener i skräckfilmer nu. Och de är de oförutsägbara scenerna som jag diggar. Där saker som man inte tror skulle hända, helt plötslig hände. Men tillbaka till det där med en bra story, så menar jag mer att filmen ska ha en bra handling där man alltid måste hänga med i filmen och tänka. Dessutom gillar jag även där det blir ett oväntat slut, och man blir helt chockad. Men också där man efter en film måste tänka vad som egentligen hände. Det är alltså de skräckfilmer som lämnar mig med många tankar efteråt, som jag verkligen gillar. Och är det sådant man söker, så ska jag härmed rekommendera filmen ”Us”, av Jordan Peele. Filmen handlar om en familj som åker på semester i Santa Cruz, när det sedan blir inbrott i deras hus, av så kallade doppelgängers. Doppelgängers brukar sammanfattas som icke-biologisk person, som är helt identisk med en själv. Det brukar ses som ett paranormalt fenomen, och detta sker just i Us. Dessa doppelgängers i Us, jagar familjen Wilson under hela familjen. Och det Jordan Peele ville få fram med filmen, var att varje människa har en ond sida. Och just detta händer i denna film. Den är mycket mysterisk och därför utifrån skräck, har filmen även ”mystery” som genre. Jag skulle också säga att denna film inte är så ”overklig”, jämfört med andra skräckfilmer. Det enda paranormala i denna film, är bara just detta fenomen som jag nämnde, med doppelgängers. Och därför gör det filmen bättre. På grund av att den har drag från verkligheten.

 

 

Lämna ett svar