«

Jul 24

Goal!

10 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 10 ( Betyg : 8,50 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Filmrecension goal film recension filmtipsDen djupare meningen med Goal!

 

Att göra en film om fotboll kan vara svårt. Men en film som verkligen fångar den hårda konkurrensen bland fotbollsspelare är Goal! I den får man följa den unga mexikanska spelaren Santiago Munez i hans dröm om att bli en professionell fotbollsspelare. I en spännande resa får man följa hur han kämpar för att etablera sig som proffs, för att sedan ta sig till en kultur och värld han aldrig kunnat föreställa sig, då han börjar spela i Newcastle United.

 

Filmen är fylld av en symbolik för unga fotbollsspelare. En inspiration för alla som inte tror att de kan leva upp till sin dröm. Själva formatet behöver inte vara direkt kopplat till fotboll, utan det underliggande budskapet handlar om att om du arbetar hårt nog och tror på dig själv, kan du åstadkomma precis vad du vill. I just fotboll finns det många historier om spelare som kommer från botten men trots det når toppen. Ta vår egen superstjärna Zlatan Ibrahimovic som gick från en förort i Malmö till en internationell toppspelare som vunnit ligan i flera olika länder tills han nu landade i topplaget Manchester United. På många sätt liknar hans historia den fiktiva karaktären Santiago Munez.

 

Publiken får följa den fotbollstokiga Santiago i hans strävan efter att fullfölja sin dröm. Från hans enkla bakgrund som en diskplockare i en kinesisk restaurang, till en plats i Premier League, kan det verka som ett mål som är omöjligt att nå. Men hans talang går inte osedd, och trots att han inte ens har råd med riktiga benskydd, är Munez allt för bra för att stanna kvar i sin lokala klubb. En scout med kontakter i Newcastle upptäcker Santiago, och efter att ha fått ekonomisk hjälp av sin familj sitter den unge spelaren på ett plan mot England. Kontrasterna mot det liv han levde hemma blir till en början svårt för honom, men sakta och säkert anpassar sig Munez sig i det nya laget och blir slutligen en hjälte i Tyneside.

 

 

St James Park Goal filmrecension filmtips film

 

I det stora hela är Goal en berättelse om att våga tro på det man gör, samtidigt som man är beredd på att jobba hårt för att nå dit. Trots att Santiago levde på andra sidan jorden, lyckades han bli en superstjärna på fotbollsplanen i England. Han stötte på många hinder på vägen men sensmoralen av historian är enkel: gör ditt bästa och ge aldrig upp!