«

»

Aug 19

Divergent

10 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 10 ( Betyg : 8,80 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Divergent Filmrecension Filmtips

I en för mig oklar, framtida tidsepok, finns en dystopi, där föds man in i en av 5 falanger som samhället är uppbyggt av. Beatrice Priors familj tillhör de osjälviska, vilket som det låter, är en falang där man ej får göra någon som ens påminner om självupptagenhet. Därför lever man i väldigt enkla hus, undviker saker med färger och har totalt förbud mot speglar.

Men det kommer en dag i varje ungdoms liv, där man får gå igenom ett test, för att se vilken falang man faktiskt passar in i, för att sedan få välja själv, vilken falang man vill gå med i. Denna tid har nu kommit för Beatrice. Under testet sker något mycket ovanligt. Systemet kan ej ge en tydlig bild av vad hon borde bli, utan hon förklaras vara avvikande (Divergent).

Att bli klassad som avvikande i denna dystopi är en stor sak, på ett väldigt negativt sätt. Man anses vara en risk för samhällets säkerhet och “tas bort” på ett diskret sätt. Beatrice handläggare på testet är snabb och mörkar incidenten. Om någon frågar så får hon ljuga ihop att hon blev en av De Osjälviska.

Dagen efter är det dags för valceremonin och Beatrice vet inte hur hon ska göra. Hon har alltid tittat i smyg, på De Tappra, som verkar ha ett mycket mer spännande liv än hennes egna monotona närvaro. Efter mycket om och men så väljer hon att gå över till De Tappra, vilket betyder att hon helt enkelt får bryta alla band hon har med sin familj och sina vänner. Olika falanger beblandar sig nämligen inte. Redan några ynka minuter senare har hon lämnat byggnaden med sin nya falang och lämnat sin familj bakom sig.

Nu väntar en spännande framtid framöver. Bara hon kan gömma undan att hon är Divergent.

 

När det föreslogs att jag och min sambo skulle se Divergent var jag tämligen skeptisk. Jag tänkte typ “ännu en Twilight-kopia, men överromantiska scener”. Men jag får i efterhand äta upp mina ord. Divergent är faktiskt en riktigt bra Sci-Fi och överträffade mina förväntningar totalt. Jag tyckte den var så pass intressant att jag ville veta mer om storyn. Så jag köpte till och med boken Divergent. Som jag i och för sig inte läste klart, då jag egentligen inte läser böcker (är mer för facklitteratur). Men om du nu gillar denna typ av böcker, så kan jag också passa på att läsa Divergent. Den verkade nämligen lovande de 150-ish sidor jag läste.

Tillbaka till filmrecensionen. Divergent har en mycket intressant story, som inte går “total romance”, som en viss vampyrfilm. Utan håller sig på en ganska lagom nivå. Filmen har hel del, på gränsen till brutalt våld. Vilken kan vara bra att tänka på.