«

»

Jun 23

Frozen

10 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 10 ( Betyg : 8,90 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Disneys Frozen

Det är inte allt för ofta som en Disneyfilm recenseras här på filmtips. Men det ska det allt bli ändring på! År 2013 släppte Disney filmen Frozen. En film om både glädje, kärlek, men också sorg och svek. Teamet bakom filmen har tillsammans en minst sagt imponerande meritlista. Filmer och serier som Pocahontas, Tarzan, Wreck it Ralph, The Little Mermaid, Tangled har samtliga anknytning till någon person i teamet bakom Frozen. Filmens budget var även den noterbar; 150 000 000$.

Frozen handlar om Anna och Elsa som är två systrar. Den ena av dem avlägsnas från allmänheten då hon kan framkalla is från sin kropp. Medans den andra levt fritt på slottet under tiden. När det väl blivit dags för syster Elsa att krönas till drottning, så kommer magin fram okontrollerat. Rädd för att skada någon så flyr hon upp till bergen, där hon kan leva i fred och inte behöver oroas över andra.

Lillasyster Anna har svårt att acceptera detta öde. Utan ger sig efter för att försöka övertala Elsa om att komma tillbaka. Eller i alla fall trolla bort den eviga vintern som löstes ut från hennes bärsärkagång tidigare.

På vägen möter hon underliga kompanjoner i form av en ren, en man som ironiskt nog säljer is för att överleva och en pratande, vandrande snögubbe vid namn Olaf. Tillsammans blir dom ett oslagbart lag av missanpassade individer..

Vad tycker då jag om detta annorlunda tema på en disneyfilm? Riktigt bra faktiskt! Storyn är väl genomtänkt och karaktärerna är minst sagt intressanta. Skämten är fyndiga och musiken är bra. Fast för min smak så är det lite för mycket sång. Men det finns ju många som frodas i detta. Helt klart en bra film

Regissör : Chris Buck, Jennifer Lee
Musik Av : Christophe Beck
Skådespelare : Kristen Bell, Idina Menzel
Jonathan Groff, Josh Gad, Santino Fontana

Utgivningsår : 2013
Kategori : Animerat / Komedi
Speltid : 102 min
Intäkter : $400 685 423

IMDB Wiki Trailer Bilder