«

»

Okt 01

A Haunted House

10 votes, average: 7,40 out of 1010 votes, average: 7,40 out of 1010 votes, average: 7,40 out of 1010 votes, average: 7,40 out of 1010 votes, average: 7,40 out of 1010 votes, average: 7,40 out of 1010 votes, average: 7,40 out of 1010 votes, average: 7,40 out of 1010 votes, average: 7,40 out of 1010 votes, average: 7,40 out of 10 ( Betyg : 7,40 Av 10. )
Loading ... Loading ...

A Haunted House Filmrecension

Ända sedan jag för första gången som en nybliven tonåring såg Scary Movie 1, har Marlon Wayans en av mina favoritskådespelare. Som jag har väntat på att en ny skräckparodi ska släppas med den nämnde som en större roll. A Haunted House är just detta.

Syftet med filmen är glasklar: Att göra narr av Paranormal Activity som vi alla kanske kan komma överens om börjar bli något gammal i handlingen. Lite som att äta samma sak 7 dagar i rad. Det blir fan i mig rätt tråkigt när man sett 3 uppföljare till den första som alla är relativt lika i både handling och scener. Men det är ju inte dessa filmer vi ska prata om, utan A Haunted House som faktiskt gör filmserien till åtlöje.

Vid första anblick kan A Haunted House anses billig. Typen av humor har ju liksom gjort sig sedd tidigare i väldigt många filmer. Jag pratar Scary Movie, American Pie, Not Another Teen Movie med mera. Listan bara fortsätter växa. Men den stora frågan är ändå om vi konsumenter (filmtittare) kan få nog av dessa billiga parodier. De ger oss ju faktiskt en hel del skratt. I mitt fall är det i alla fall ett stort nej. Jag kommer aldrig tröttna på dessa billiga parodifilmer oavsett hur många som producerats. För det är enkelt, men kul. Humorn är väldigt enkel att uppfatta för många, jämfört med till exempel Seven Psychopaths som jag skrev om förra inlägget. Den filmens humor var ju för väldigt många svår att både uppfatta och uppskatta.

A Haunted House har samma grundhandling som Paranormal Activity. Eller nästan i alla fall. Istället för att ett par flyttar in till ett hus är det en tjej som flyttar in till sin killes befintliga hus. Ganska snabbt går killens hund som man kanske trodde hade en betydande roll för filmens fortsättning och blir överkörd av flickvännen som är på väg med sina saker. Lite chockerande, men sånt som man får räkna med i denna typ av filmer.

Ganska snart upptäcker de att huset är hemsökt av en demon och all denna kaos har dessvärre en stor, negativ påverkan på killens sexliv. Nu måste han bli av med demonen om han någonsin ska få ligga igen…

Filmen A Haunted House fick ett väldigt mediokert betyg från de flesta filmkritikerna när den hade premiär tidigare under 2013. Jag tycker dock att filmen är väldigt underhållande även om den ibland kanske slår över lite väl mycket. Den håller ju kanske inte samma standard som Scary Movie 1 och 2, men är i alla fall bättre än Scary Movie 5 som kom ut ungefär samtidigt.

 

Regissör : Michael Tiddes (skriven Av: Marlon Wayans)
Musik Av : Rick Balentine
Skådespelare : Marlon Wayans, Marlene Forte
Essence Atkins, David Koechner, Dave Sheridan
Nick Swardson, Cedric the Entertainer, Affion Crockett
Alanna Ubach, Andrew Daly

Utgivningsår : 2013
Kategori : Parodi / Komedi
Speltid : 86 min
Intäkter : $40 041 683

IMDB Wiki Trailer Bilder