«

»

Sep 24

Seven Psychopaths

10 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 10 ( Betyg : 8,90 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Seven Psyhopaths filmrecension

Vad händer när ens knäppa kompis stjäl en Shih Tzu-hund från en maffiaboss? Typ det är i alla fall handlingen i denna knäppa film av Martin McDonagh. Seven Psychopaths har en ganska igenkänd uppställning av skådespelare, något som kan anses vara lite ovanligt för den här typen av svartkomedier. Trots att dess genre, så hittar jag liknelser i dess inspelning som Last Life In The Universe. Filmen är ganska krånglig och kan det kan vara svårt för somliga att hänga med på detaljerna. Något som också kännetecknar den tidigare nämnda thailändska filmen.

Det första man frågar sig är vem som är huvudperson i filmen. En spontan blick säger nummer tre på bilden som heter Marty. Han är en manusförfattare som försöker komma på en bra story om psykopater. Idétorkan är hög, liksom alkoholkonsumtionen. Marty verkar endast ha en vän som han umgås med till vardags och det är Billy som är nummer fyra på bilden. Billy är en spontan men hjälpsam kompis men har en illegal verksamhet med Hans (nummer två). De kidnappar hundar för att sedan några dager senare, lämna tillbaka den för hittelönen som utges.

Dagen kommer till slut, då de råkar kidnappa fel hund. En Shih Tzu som ägs av Charlie (nummer 7), var rykte knappast överträder honom själv. Han är en grym gangster boss vars humör de flesta undviker att uppleva. Stackars Marty blir under oklara omständigheter inblandad i det hela och allt går från dåligt, till värre, för att slutligen blir fullkomligt kaotiskt.

Ju längre in i filmen man kommer så märker man att filmen gradvis ger mer och mer tyngd på handlingen kring flera olika personer. Filmen går från en klar huvudperson till fyra olika. Filmen bygger upp perfekt till deras destinerade möte. Där man ser vem som egentligen är den riktiga psykopaten…

Långt ifrån alla kommer uppskatta charmen med Seven Psychopaths. Så är det ju i och för sig med de flesta svartkomedier. De upplevs ofta som krångliga, utan någon direkt komedi. I alla fall inte den vanliga sortens komedier. Istället lägger man fokus på ironi, den bistra sanningen med mera. Seven Psychopaths är ett praktexempel på en bra svartkomedi. Elementen finns liksom där.

Hunden adopterades från ett rescue center specifikt för filmen. Något som jag tycker är ett trevligt initiativ.

Slutligen vill jag bara säga: Gillar du svartkomedier, leta upp Seven Psychopaths till varje pris. Du kommer inte ångra dig.

Regissör : Martin McDonagh
Musik Av : Carter Burwell
Skådespelare : Christopher Walken, Colin Farrell
Woody Harrelson, Sam Rockwell, Michael Pitt

Utgivningsår : 2012
Kategori : Thriller / Svartkomedi
Speltid : 110 min
Intäkter : $14 989 761

IMDB Wiki Trailer Bilder