«

»

Apr 06

Filmtips : The Big Year

10 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 10 ( Betyg : 7,90 Av 10. )
Loading ... Loading ...

En film om fågelskådning? Steve Martin, Jack Black och Owen Wilson har huvudrollerna i The Big Year. De två sistnämnda är kanske inte de två skådespelarna som man först tänker på när man ska se en film som handlar om detta.’

Kenny Bostick är världens främste fågelskådare och har världsrekordet i “the big year” som är en tävling som går ut på att man under ett år ska se så många olika fågelarter i nordamerika som möjligt. Men när han upptäkt att det är helt perfekta förhållanden just detta år så packar han genast ihop sina saker och säger adjö till sin fru för att försvara sin titel. Han tänker inte låta någon slå hans rekord. Samtidigt så förbereder sig två andra personer, med helt olika liv också med att göra ett så kallat “big year”. När de tre slutligen möts så blir det bitter rivalitet och bra komedi.

När man ska se en film som handlar om fågelskådning så har man inte de högsta förväntningarna direkt. Filmen var förutspådd att vara pyton men var i själva verket helt okej. Owen Wilson är utan tvekan roligare här än han varit på ganska länge. Han har ändrat lite på sin stil vilket det verkligen var dags för. Det var väldigt intressant att se skådespelare från tre olika generationer av komedi i samma film. Betygen på IMDB är gravt missvisande och filmen förtjänar verkligen bättre.

Regissör : David Frankel
Musik Av : Theodore Shapiro
Skådespelare : Jack Black, Zahf Paroo
John Cleese, Owen Wilson, Rosamund Pike
Steve Martin, Kevin Pollak, Joel McHale
JoBeth Williams, Paul Campbell, Cindy Busby
Barry Shabaka Henley, Eva Allan
Anthony Anderson, Jim Parsons

Utgivningsår : 2011
Kategori : Komedi
Speltid : 100 min
Intäkter : $7,204,138


IMDB Wiki Trailer Bilder 
Hyr Via LOVEFiLM