«

»

Feb 01

Filmtips : Cold Fish

10 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 10 ( Betyg : 8,00 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Cold Fish recenserad på våran filmblogg

Cold fish är en japansk thriller från 2010. Filmen är löst baserad på en verklig händelse där ett japanskt par som ägde en djuraffär mördade och styckade deras kunder. Men sanningen är väldigt förvriden och omgjord för att skapa en sevärd film. Vi väljer dock att ändå placera den som en verklighetsbaserad film.

Syamoto är ägaren av en mindre akvariumbutik i Japan. Han har problem med sin familj på grund av att han gift om sig när hans förra fru dog. När hans dotter åter igen åkt fast för snatteri. Istället för att bli polisanmäld så lovar mannen som sett henne snatta, att ta hand om situationen och ge henne ett arbete. Det visar sig att det mystiska mannen äger Japans största akvariekedja och en av Syamoto’s största konkurrenter. Allt verkar bra och hans dotter trivs. Men ganska snart märker Syamoto att det är något allvarligt fel med hennes nyblivna arbetsgivare och människor omkring honom har en tendens att “försvinna”.

Cold Fish är en ganska brutal film med ganska mycket gore. Även om handlingen inte är lika svår att uppfatta som vissa andra filmer (Gozu till exempel), så är det grafiskt sett en ganska motbjudande film. Detta borde kanske inte vara den första filmen man ser inom kategorien. Den är helt enkelt annorlunda jämfört med filmer från Sverige och Hollywood. Filmen bör inte ses av personer under 15 då den innehåller väldigt mycket blod och naket. En del våldtäkter förekommer också. Men trots allt detta så är det faktiskt en ganska bra film. Till och med väldigt bra om man gillar genrén.

IMDB Wiki Trailer Bilder