«

»

Jan 30

Filmtips : House Of Flying Daggers

10 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 10 ( Betyg : 9,10 Av 10. )
Loading ... Loading ...

House Of Flying Daggers DVD CoverHouse Of Flying Daggers är en Wuxiafilm från 2004. Filmen utspelar sig under Tangdynastin. Riket har problem med en grupp rebeller som kallar sig för The House Of Flying Daggers. När en polisofficer får reda på att en lokal dansare är medlem i rebelgruppen så beordrar han genast att få henne tillfångatagen.

Han smider sedan en smart plan. Han låter kollega släppa henne fri och hjälpa henne under flykten för att på det sättet hitta rebellernas gömställe. Men planen har en enorm miss, den mänskliga faktorn. När hans kollega börjar blanda in sina personliga känslor i det hela så vet ingen vad som egentligen kommer hända eller vad denne person egentligen tänker göra.

House Of Flying Daggers är en bra blandning av romantik och kinesisk action i form av Wuxia. Zhang Yimou är känd för sina konstnärliga filmscener med hjälp av starka färger. Något som han verkligen visar även i denna film. Vi önskar att även västerländska regissörer skulle börja skapa liknande filmscener. Asiatiska regissörer har en förmåga att få fram det bästa ur omgivningen medans västerländska endast fokuserar på skådespelarna. House Of The Flying Daggers är en film man bara måste se om man gillar Wuxia.

IMDB Wiki Trailer Bilder