«

»

Jan 24

Filmtips : The Day After Tomorrow

10 votes, average: 6,90 out of 1010 votes, average: 6,90 out of 1010 votes, average: 6,90 out of 1010 votes, average: 6,90 out of 1010 votes, average: 6,90 out of 1010 votes, average: 6,90 out of 1010 votes, average: 6,90 out of 1010 votes, average: 6,90 out of 1010 votes, average: 6,90 out of 1010 votes, average: 6,90 out of 10 ( Betyg : 6,90 Av 10. )
Loading ... Loading ...

The Day After Tomorrow recenserad på våran filmblogg

The Day After Tomorrow är en katastroffilm från 2004 som handlar om växthuseffekten. Klimatforskaren Jake Hall borrar upp is i Antarktis för att senare hemma i USA undersöka den. Detta eftersom han försöker utveckla ett program som kan berätta hur ofta och hur det var under istiderna som passerat. Med hjälp av denna information så hoppas han hitta svaret hur vi kan överleva nästa.

Men under tiden de är där så  lossnar ett isflak som är lika stort som Rhode Island från platsen. Detta får Jake att misstänka att nästa istid inte är så långt borta och att man måste agera snabbt för att slippa den. Men Jake tror dock att det är 100 år kvar, fast den i själva verket har den redan börjat i form av superstormar och extrema hagelväder. Detta gör att Jakes son Sam fastnar i New York på grund av enorma översvämningar. Medans resten av USA evakuerar till Mexiko så är Sam fast i början av en ny istid.

Under första delen så är The Day After Tomorrow väldigt spännande och välgjord. Den börjar lite lugnt men trappas ganska snabbt upp till en väldigt bra katastroffilm. Men det tråkiga är att när filmen borde ha sitt klimax så slutar det hända saker. Den blir ganska seg och tråkig helt enkelt. Vad som kunde varit ett väldigt häftigt slut på en film blir istället ganska förutsägbart.

IMDB Wiki Trailer Bilder