«

»

Jan 03

Filmtips : Låt Den Rätte Komma In

10 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 10 ( Betyg : 8,90 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Låt Den Rätte Komma In filmblogg

Satt och funderade på vilka skräckfilmer som producerats i Sverige och det första som dök upp i min tanke var Låt Den Rätte Komma In. En film som är väldigt välgjord och har vunnit hela 5 guldbaggar. Det är en av de få i svensk film som fått internationell framgång och har blivit enormt populär i framförallt USA.

Oskar är huvudpersonens namn och är en 12-årig pojke som blir enormt mobbad i skolan. Han har inga vänner och håller sig för sig själv så gott det går. En dag träffar han Eli som precis flyttat in i grannhuset. Oskar känner en oförklarlig dragning till Eli och börjar prata. De bli snabbt goda vänner och Oskar får ganska snabbt reda på att Eli inte är en vanlig person. Eli är nämligen en vampyr. Trots detta så fortsätter de umgås och deras relation blir bara mer och mer invecklad. Förbjuden kärlek mellan människa och vampyr. Två barn förälskade.

Låt Den Rätte Komma In är en rå och mörk film. Så pass dyster att man nästan får rysningar i kroppen. Samtidigt har den en fängslande handling som gör att man vill fortsätta se. Är den läskig? Knappast. Men en skräckfilm behöver ju faktiskt inte vara läskig för att vara värd att se. Filmen är inte menad som någon specialeffekt samling. Utan snarare är det känslan som man riktar sig åt.

Vi hoppas innerligt att svensk film får uppleva fler av dessa högklassiga filmer.

IMDB Wiki Trailer Bilder