«

»

Dec 28

Filmtips : The Stig-Helmer Story

10 votes, average: 5,80 out of 1010 votes, average: 5,80 out of 1010 votes, average: 5,80 out of 1010 votes, average: 5,80 out of 1010 votes, average: 5,80 out of 1010 votes, average: 5,80 out of 1010 votes, average: 5,80 out of 1010 votes, average: 5,80 out of 1010 votes, average: 5,80 out of 1010 votes, average: 5,80 out of 10 ( Betyg : 5,80 Av 10. )
Loading ... Loading ...

The Stig-Helmer Story recenserad på våran Filmblogg

Lasse Åberg sätter sig åter igen in i rollen som den larvigt blyga personen med namnet Stig-Helmer. Det är sjätte gången han spelar in en film om denna minst sagt speciella människa och under denna film har han blivit pensionär och tänker sig tillbaka hur hans liv har varit.

Den är en person som sticker ut mer än alla andra under hans uppväxt och det är den vackra tjejen Annika som var hans stora kärlek. Hon var så pass viktig att han gav bort sitt första modelltåg till henne. Han och Ole bestämmer sig för att leta reda på henne igen för att Stig-Helmer ska få träffa henne ytterligare en gång och förhoppningsvis,, få tillbaka modelltåget som format hans liv.

Stig-Helmerfilmerna har länge varit den mest populära och framgångsrika serien filmer i svensk film men det känns som att denna film antagligen blir den sista. Anledningen till att vi tror detta är att filmerna tyvärr blir sämre och sämre. Humorn i den sjätte filmen lever inte alls upp till de första 4. Inte ens i närheten av den femte heller för den delen. Den kändes mer som ett socialt experiment där man visar de stora skillnaderna mellan 50-talet och nutid.

Vissa scener var faktiskt ganska roliga och filmen kunde varit hyfsad om man inte klippt ihop Stig-Helmers tillbakablickar på livet på ett så himla jobbigt sätt. Vi vill dock ge lite credits för slutet som faktiskt var ganska finurligt och bra!

Det känns som att den fiktiva personen Stig-Helmer nu har blivit begraven av Lasse Åberg. Men vem vet, kanske kommer det en film om Stig-Helmers son härnäst?

IMDB Wiki Trailer

2 kommentarer

  1. Voldo

    Jag gillar de två första filmerna, trean är okej också. Är lite sugen på att se denna, åsikterna om den verkar variera starkt.

  2. jonas

    Måste säga att jag personligen gick till bion med helt fel förväntningar. Jag liksom hade redan ställt in mig på att det skulle vara ren svensk komedi som vi är vana att se i samband med Stig-Helmer.

Kommentarer ej tillåtna.