«

»

Dec 19

Filmtips : Seven

10 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 10 ( Betyg : 9,20 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Filmblogg : Seven är en deckare film

William Somerset försöker tillsammans med hans kollega David Mills – en rookie, att ta fast en seriemördare som väljer sina offer på ett speciellt sätt. Denna seriemördare väljer offren genom de 7 dödssynderna.

William som har lång erfarenhet inom yrket vet att han måste försöka sätta sig in i mördarens situation och kunna förstå honom för att kunna ta fast honom. Medans ynglingen David försöker ta fast mördaren på sitt eget sätt för att bevisa sig vara bra på sitt yrke, men framförallt för att visa att William har fel med sitt slöa gubbtänk (enligt honom själv).

Seven är en deckare med riktigt mörka toner. Morden och scenerna är mer brutala än de man ser i Beck och Wallander. Filmer över lag är faktiskt filmad på ett väldigt mörkt och dystert sätt för att få in den rätta känslan.

Vi tycker att Morgan Freeman gör sin karriärs bästa roll i just denna film. Man får en känsla av att nästan alla hans roller på något sätt är baserade på denna. Han spelar ju trots allt nästan alltid den smarta personen, som vet mer än andra. Men i och för sig.. Varför förstöra ett vinnande koncept?

För alla scrubsälskare så vill vi meddela att John C. McGinley som man normalt förknippar med narcissisten Dr.Cox har en mindre roll i Seven.

Vi kom fram till slutsatsen att Seven antagligen är en deckare film som överträffar alla andra inom genren.

IMDB Wiki Trailer Bilder 

 

2 kommentarer

 1. Joakim

  Hejsan!

  Jag tycker om er sida.
  Förlåt mig om jag nu är nonchalant och kanske postar detta på fel ställe.
  Jag skulle bara vilja påpeka att det vore jättebra om man på samtliga filmer tydligt kunde se konkreta fakta såsom: Utgivningsår, speltid, regissör, skådespelare och gärna musikkompositör.

  Vänligen,
  Killen som inte hittade något bättre ställe att posta kommentaren.

  1. jonas

   Hej Joakim! Tack för din synpunkt!

   Vi hade faktiskt dessa fakta för varje film när hemsidan var byggd på dotnetnuke (en annan plattform). När vi uppdaterade hemsidan till wordpress så blev det liksom bortglömt.
   Men visst skulle vi kunna börja lägga till detta igen. Det kommer dock ta ett tag innan de redan existerande recensionerna får dessa fakta.

   Vänliga hälsningar

   Jonas

Kommentarer ej tillåtna.