«

»

Dec 27

Filmtips : Rescue Dawn

10 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 10 ( Betyg : 8,60 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Den verklighetsbaserade Rescue Dawn recenserad på vå filmblogg Filmblogg

Rescue Dawn är en verklighetsbaserad film från 2006 med Christian Bale och Steve Zahn i huvudrollerna. Dieter Dengler är en Tysk-amerikansk stridspilot som har fått ett hemlighetsstämplat uppdrag där han ska bomba några viktiga platser i Laos som är kontrollerade av Vietcong. Uppdraget går åt pipan, han störtar med planet och befinner sig nu mitt i fientligt land.

Dieter gör sitt bästa för att göma sig från fienden men då de är mer vana vid djungeln så fångas han snabbt in och en tid av tortyr väntar. Slutligen blir han skickad till ett läger där andra fångar befinner sig. Han blir snabbt vän med dem och bestämmer sig för att med deras hjälp, fly från lägret med hjälp av noggrann planering.

Rescue Dawn är som sagt en verklighetsbaserad film som är tar sin handling från Dieter Denglers egna bok “Escape from Laos” som handlar om hans tid som fånge i landet. Filmen var menad att bli nästa storfilm men floppade rejält utan någon särskild anledning. Kanske var det så att man gjort ett dåligt arbete när man marknadsfört filmen, för den är rätt så bra! Laos är ju ett riktigt häftigt land som många inte riktigt vet vad det är eller vart det ligger. Laos gränsar till både Vietnam och Thailand vilket bidrog till att man mer eller mindre fick alliera sig med Vietnam utan val.

För dem som vill veta mer, så finns det en informationssida om Laos där man kan få mer information om landet. Laos är ett populärt resemål för backpackers i sydostasien!

Recue Dawn är bara en av ett flertal verklighetsbaserade filmer som recenseras här på filmtips. Titta gärna in de andra om du är intresserad av genren!

IMDB Wiki Trailer Bilder