«

»

Dec 03

Filmtips : Hero

10 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 10 ( Betyg : 8,60 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Filmtips Hero

Efter att ha fått önskemål från ett flertal personer om att börja skriva lite recensioner om Wuxia-filmer har jag äntligen bestämt mig! Det är inte så att jag inte tycker om Wuxia, snarare tvärt om. Anledningen att jag inte skrivit om dessa filmer förut är att jag har fått uppfattningen om att intresset varit för litet. Visst skrev jag om Forbidden Kingdom som till viss del är Wuxia, men den är ju trots allt hollywood-producerad. Visserligen skrev jag ju om Kung Fu Hustle som definetivt är Wuxia. Men hur som helst vill ju vissa läsa om fler filmer!

Hero är en film som ofta dyker upp i diskussioner om Wuxia. Jet Li har huvudrollen och spelar en hjälte som ska bli belönad av konungen då han lyckats döda landets värsta rebeller. Då han aldrig ådragit sig ett namn så kallar han sig för Nameless. Han fick äran att berätta de ofattbara duellerna han haft med rikets värsta fiender. Men ju längre tid han berättar, ju mer förstår man att Nameless är ute efter något helt annat än att enbart berätta sin historia för Konungen.

Wuxia är en genre av filmer och böcker med inslag av traditionell kinesisk mytologi. I dessa filmer finns det människor som varken följer tyngdlagen eller människans kapacitet. I många av dessa filmer har man visuella strider som till och med kan anses poetiskt.. Väldigt detaljrika kamper om livet är inte ovanligt. Om krig och mördande någon gång skulle kunna vara vackert så skulle det väl vara i dessa filmer.

Just Hero är en av mina favorit wuxia-filmer då den är otroligt detaljrik i striderna med häftiga effekter såväl som ett bra manus som planerats på ett bra sätt. Att man i slutet får veta vad filmen egentligen handlar om.

Imdb Wiki Trailer Bilder