«

»

Dec 23

Filmtips : Catch Me If You Can

10 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 10 ( Betyg : 9,10 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Catch me if you can FilmbloggCatch Me If You Can är en verklighetsbaserad film med Leonardo Dicaprio och Tom Hanks i huvudrollerna. Baserad kring Frank Abagnale Jr som var en ung man som redan vid 19 års ålder hade lyckats stjäla resor och checkar värda flera miljoner genom bedrägerier när han låtsades vara en pilot, doktor och en advokat.

Man kan ju fråga sig hur det hela börjar för en så pass känd bedrägare. För att förstå detta måste vi ta oss tillbaka till början av Franks liv. Hans pappa som själv var en skattefuskare, gav Frank sitt första checkhäfte när han var 16. Under samma tid så måste familjen flytta på grund av att hans pappa har enorma ekonomiska problem. Han får inte ta lån på grund av att han fuskat med skatten. Detta resulterar i att Franks föräldrar skiljs och Frank rymmer hemifrån.

Då han var tvungen att få fram pengar på något sätt så var han tvungen att få sin check beviljad. Han gjorde detta genom att låtsats vara en Pan Am pilot. Man förstår redan här att det egentligen inte handlar om att Frank vill ha ett liv som bedrägare. Snarare så blir det en slags hävstångseffekt över det hela. För att komma undan sitt förra bedrägeri så måste han göra ett nytt osv. Efter en tid så märks det ju att han tydligt blir beroende av det hela. Han vill helt enkelt se vad han kommer undan med och börjar göra värre och värre bedrägerier.

Men när man gör något så pass olagligt så går det inte förbi omärkt. Han har snabbt en FBIagent i häl som han dock överlistar ett antal gånger. Men frågan är ju ändå hur länge han kan göra det?

Som vi tidigare nämnde så hamnar Catch Me If You Can under kategorien, verklighetsbaserade filmer. Är du ett stort fan av dessa filmer? Kolla då in alla våra recensioner om verklighetsbaserade filmer!

Catch Me If You Can är en spektakulär film om en kille som hamnat på utkanten av samhället och av en ren slump kommit in i en värld av bedrägerier och rikedom. Helt klart rekommenderad för alla att se!

Letar du efter ett billigt och lagligt alternativ att se på film? Lovefilm erbjuder dig att se på hur många filmer du vill för en låg månadskostnad. Dessutom kan man nu prova på 14 dagar helt gratis! Vi använder oss själva av denna tjänst och rekommenderar den starkt.

IMDB Wiki Trailer Bilder

1 kommentar

  1. indiefilm

    Bra film helt klart =) – http://indiefilm.se/

Kommentarer ej tillåtna.