«

»

Nov 20

Filmtips :1408

10 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 10 ( Betyg : 8,50 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Filmtips 1408

1408 är ett rum på Dolphin Hotel i New York som inte riktigt är som andra hotelrum. Folk som besöker rummet blir galna och tar självmord på de mest plågsamma sätten. På grund av detta så bestämmer sig en medelålders författare att spendera natten där. Han skriver om hemsökta platser och får sin inspiration från platserna han besöker. Det är även dessa platser han skriver om.

Hans namn är Mike Enslin och är en extremt envis. Han bedrog sin talang som författare när hans dotter dog. Det var då han började skriva om de hemsökta platserna. Innan skrev han ju faktiskt en bok som var älskad av alla.

När Mike väl besöker Dolphin Hotel för att ta in på det hemsökta rummet så blir han genast stoppad av hotellets manager som erbjuder honom deras finaste svit, bara han håller sig borta från rummet. Mike nonchalerar bort hans varningar. Samtidigt blir han ändå lite osäker när managern berättar att hela 56 personer har dött i rummet, samt att ingen har klarat sig längre än 1 timma där inne.

Dock så är han redan bestämd. Han ska ha rummet till varje pris och lyckas övertyga managern att ge honom nyckeln. Detta är en kväll som Mike kommer ångra… Om han överlever det vill säga.

1408 är en riktigt skön skräckfilm där man valt att gå lite längre. Man är inte bara ute efter skapa dessa “hoppa till” situationer, utan försöker också göra en minnesvärd och bra film utöver det hela. Detta missar många andra filmer (framförallt Hostel och Saw filmerna..), vi hoppas innerligt att fler liknande filmer kommer ut i framtiden.

Förstår du inte vad vi menar med en “hoppa till” situation? Lyssna på Matt Stone och Trey Parker förklara det hela när deras satirserie gör narr av just detta.

Det bästa med hela filmen är ändå John Cusack. Han lyfter hela filmen med sin sköna inställning till det hela. 1408 är helt enkelt en film man borde se om man gillar skräck och thrillers.

Imdb Wiki Trailer Bilder