«

»

Okt 14

Filmtips : 13 Assassins

10 votes, average: 8,40 out of 1010 votes, average: 8,40 out of 1010 votes, average: 8,40 out of 1010 votes, average: 8,40 out of 1010 votes, average: 8,40 out of 1010 votes, average: 8,40 out of 1010 votes, average: 8,40 out of 1010 votes, average: 8,40 out of 1010 votes, average: 8,40 out of 1010 votes, average: 8,40 out of 10 ( Betyg : 8,40 Av 10. )
Loading ... Loading ...

DVD cover för "13 Assassins" som recenseras här på filmtips

13 Assassins är en japansk film som visar dig som tittar, hur livet var för en enkel samuraj på 1800-talet. till skillnad mot The Last Samurai och andra lätt romantiserade filmer inom ämnet, så visar 13 Assassins hur fruktansvärt det egentligen var.  Samurajer var inte något annat än ett krigsinstrument som deras ledare eller shogun kunde använda hur han ville. En samuraj skulle helst dö i en strid för att behålla sin värdighet till graven. Om detta inte gick så var det helst seppuku som gällde. Det senare användes också ifall man misslyckats med något, eller inte visat tillräckligt mycket hövlighet till kungligheter. Med andra ord så vart samurajer sällan gamla då de oftast dog en onaturlig död (då allt annat ansågs vara fegt och skamligt).

13 Assassins handlar om

12 samurajer och 1 jägares försök till att döda shogunens onda bror som torterar, våldtar och dödar människor för nöjes skull. Efter som en person av så hög rank inte kan straffas så är det enda sättet att lönnmörda honom. Dessa 13 krigare utses till att utföra ärendet som antagligen kommer få dem dödade.

Vi på filmtips tycker att

detta är en väldigt bra film med intensiva actionscener med relativt starka scener. Japansk historia i sig är ju väldigt intressant och rik. Vi tycker att filmen återspeglar livet i slutet av den japanska edoperioden väldigt bra. Visuellt sett så är 13 Assassins en väldigt välgjord film och handlingen är väl genomtänkt. Den bör ses av alla som är intresserade av Asiatisk kultur.

IMDB Wiki Trailer Bilder