«

»

Sep 27

Filmtips : The Pineapple Express

10 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 10 ( Betyg : 8,60 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Ytterligare en komedi från Seth Rogen och i den här filmen medverkar en av våra favoritskådespelare, James Franco. The Pineapple Express är ytterligare en så kallad “stoner flick”, det vill säga liksom Harold and Kumar : Go To White Castle så handlar den om att röka gräs. Men vad som skiljer den från andra filmer i genren är att det är ganska mycket våld i den. För det mesta på ett ganska humoristiskt sätt, men även en del ganska starka scener. Den kom år 2008 från samma personer som gjorde Superbad redan året innan. En riktigt bra film enligt de flesta. The Pineapple Express handlar om Dale (Seth Rogen) som är delgivningsman samt gräsberoende.

En dag när han sitter och röker på i bilen, så blir han vittne till ett mord av en korrupt polisman. I panik så slänger han ut knarket genom fönstret och åker därifrån. Det enda problemet är att gräset han rökte på, är den väldigt ovanliga sorten “The Pineapple Express“. Så pass ovanlig att det bara är en enda langare i staden som säljer den är Saul (James Franco). Det blir galna konsekvenser på rad, när de flyr från dem som vill se dem döda för det de vet.

Vi på filmtips tycker

att det är en väldigt bra film, trots att den innehåller markant mycket mer våld än andra filmer i genren. Men som vi skrev i recensionen om Zombieland så tycker vi att det borde komma ut fler filmer som vågar sticka ut. Det går ju faktiskt väldigt bra att blanda våld och komedi i en film så länge man gör det på rätt sätt och det tycker vi på filmtips att man gjort i The Pineapple Express.

 Både Seth Rogen men framför allt James Franco har väldigt intressanta och roliga roller i filmen. Handlingen kan man inte heller klaga på, då den skiljer sig från många andra cannabisfilmer.

IMDB Wiki Trailer Bilder