«

»

Sep 23

Filmtips : The Forbidden Kingdom

10 votes, average: 8,10 out of 1010 votes, average: 8,10 out of 1010 votes, average: 8,10 out of 1010 votes, average: 8,10 out of 1010 votes, average: 8,10 out of 1010 votes, average: 8,10 out of 1010 votes, average: 8,10 out of 1010 votes, average: 8,10 out of 1010 votes, average: 8,10 out of 1010 votes, average: 8,10 out of 10 ( Betyg : 8,10 Av 10. )
Loading ... Loading ...

The Forbidden Kingdom är en Martial Arts / Äventyrs film med både Jet Li och Jackie Chan i huvudrollerna!

Jason är en amerikansk kille som blir mobbad av ett gäng småkriminella ungdommar. Hans största intresse är kung fu filmer och hans största idol är självklart Bruce Lee som är en legend inom ämnet. Han brukar handla filmerna i en liten kinabutik som han ständigt besöker. I denna butik finns en väldigt speciell stav. När Jason frågar gubben om den, så säger han bara att den kommit bort från dess riktiga ägare och att han håller den åt honom så länge. En dag följer mobbarna med honom för att råna butiken. Det hela slutar olyckligt och den gamle gubben i butiken blir skjuten i bröstet. Gubbens sista önskan är att Jason ska ge tillbaka staven till dess riktiga ägare. Utan att ha en aning om vem den tillhör eller vart han ska leta springer han från mobbarna med staven i sin hand. De jagar honom när han ramlar och slår sig medvetslös.

När han vaknar så befinner han sig i det forna kinesiska riket. Han blir överfallen av soldater, men blir räddad av en gammal men otroligt stark uteliggare. Uteliggaren berättar för honom att staven han håller i, tillhör apkungen, som enligt kinesisk mytologi blivit förstenad av krigsherren. Hans uppgift blir med hjälp av uteliggarens hjälp att förgöra krigsherren så förbannelsen över apkungen lyfts.

Vi på filmtips såg länge fram emot ett samarbete mellan Jet Li och Jackie Chan

och vi tycker att The Forbidden Kingdom är en perfekt film för det hela. Spekulationer om att de båda skulle någon gång medverka i samma film höll på i över 5 år innan det ens blev klarställt att den skulle filmas. Vi tror att alla som gillar martial arts filmer länge såg fram emot detta sammarbete.

Tycker vi att filmen lever upp till sina förväntningar? Nja, det gör de väl inte. Men det är ju antagligen omöjligt att leva upp till de enorma förväntningar som fanns för filmen. Vi tycker ändå att The Forbidden Kingdom är en väldigt bra film som följer traditionell kinesisk äventyrsstil på ett bra sätt. Det ska tilläggas att vi har ett stort intresse för asiatisk mytologi över lag. Därför tycker vi att det är lite synd är att de faktiskt satte en Amerikansk skådespelare som huvudperson.

IMDB Wiki Trailer Bilder

 

1 ping

  1. Filmtips : Hero | Filmtips

    [...] förut är att jag har fått uppfattningen om att intresset varit för litet. Visst skrev jag om Forbidden Kingdom som till viss del är Wuxia, men den är ju trots allt hollywood-producerad. Visserligen skrev jag [...]

Kommentarer ej tillåtna.