«

»

Sep 22

Filmtips : Sanctum

10 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 10 ( Betyg : 7,70 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Sanctum är en äventyrsfilm som handlar om en expedition som ska utforska de okända delarna av Esa’ala Cave som ligger i Papua Nya Guinea. Det är faktiskt så att stora delar av grottan fortfarande är outforskat och kvarstår som okänt, vilket gör filmen enligt oss på filmtips mer spännande och trovärdig. Vi har länge väntat på en film om grottutforskning som inte är en skräckfilm, utan riktar in sig mer på det äventyrliga. Det är precis det här som Sanctum gör. Att filmen har fått så pass dåliga betyg som den fått över lag, tror vi handlar om att James Cameron producerade filmen. Det blev ett så kallat “hype” över att en så pass stor producent har valt att medverka i filmen. Förväntningarna blev antagligen så himla höga att nästan alla blev besvikna på att den inte riktigt levererat i deras ögon.

Sanctum handlar om upptäckter

av okända grottsystem. Ett otroligt intressant ämne enligt oss. Filmens huvudperson heter Joshua och är en 17 år gammal son till den världskända grottdykaren Frank. På sommaren brukar Frank tvinga med honom på hans expeditioner runt om i världen. Josh tycker egentligen att grottor är ganska trist men känner att han inte har något särskilt val då hans far är ganska dominant av sig. Under den nuvarande expeditionen till Esa’ala Cave så går allt snett. Redan under de första dyken där teamet letade efter öppning till nästa sektion så krävdes det ett dödsfall. Som om inte det vore pricken över i:et så har en cyklon dragit in över platsen och grottan de befinner sig i svämmar över. Den enda chansen de har för att överleva är att leta reda på den andra mynningen där regnvattnet rinner ut till havet. Detta måste göras innan syrgastankarna och batterierna i lamporna tar slut.

Sanctum är väldigt spännande!

Vad som är det bästa med Sanctum, är att de visar hur människor beter sig under extrema överlevnadssituationer. Människor har en tendens till att bli väldigt egoistiska och desperata när deras liv står på spel. Detta kommer ganska tydligt fram under filmens gång.

Som det skrevs tidigare så tycker många att filmen riktigt inte levererade. Vi på filmtips tycker annorlunda. Vi tycker att den faktiskt var bättre än förväntat. Visst har den lite väl många klischéer i början av filmen, men det kan tänkas att det faktiskt är så som adrenalinjunkies beter sig. Över lag så är filmen hyfsat bra och har framför allt en väldigt spännande handling. Speciellt för oss som gillar äventyrsfilmer.

IMDB Wiki Trailer Bilder