«

»

Sep 12

Filmtips : Ichi The Killer

10 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 10 ( Betyg : 8,60 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Ichi The Killer är en Japansk thriller / svartkomedi vars handling kretsar kring den japanska maffian (Yakuza). Liksom Last Life In The Universe så finner vi Tadanobu Asano, en helt enkelt jäkligt bra skådespelare som är min klara favorit från asien. Tadanobu Asano Spelar huvudpersonen Kakihara, som är näst högsta personen i hans gäng. Hans boss har försvunnit med 300 miljoner yen och det blir självklart hans uppgift att leta rätt på honom och ta reda på vad som har hänt. Redan under filmens början så får man reda på att bossen faktiskt är död och någon annan tagit pengarna. Kakihara som är en bisexuell sadomassochist hade ett förhållande med hans boss och bestämmer sig för att leta reda på den som mördat honom för hämnd.

Ichi The Killer är helt klart en bra film.

Men om man jämför med Last Life In The Universe som kom två år senare så är den inte riktigt lika bra. Då Ichi The Killer inte riktigt håller samma filosofiska och artistiska klass som den senare gör. Ichi The Killer är en ganska brutal svartkomedi som kan vara svår för vissa att se. Speciellt med alla inälvor och annat mysigt som visas. Men förstår man sig på svartkomedi så är den faktiskt väldigt underhållande film som vi på filmtips tycker är värd att se.

IMDB Wiki Trailer Bilder

1 ping

  1. Last Life In The Universe | Filmtips

    [...] Asano kan enligt mig även vara en av Asiens bästa skådespelare. Han kan även ses i filmen Ichi The Killer, där han spelar den sadomasochistiska gangstern Kakihara. De två rollerna är de bådas [...]

Kommentarer ej tillåtna.