«

»

Aug 03

Filmtips : Source Code

10 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 1010 votes, average: 8,80 out of 10 ( Betyg : 8,80 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) vaknar upp på ett tåg, och det sista han minns är en strid i Afghanistan, där han var helikoptersoldat. Framför honom sitter en tjej som känner till honom vid ett annat namn - Sean Fentress. Med ett förvirrat tillstånd så försöker han förklara för henne att hans namn faktiskt är Colter och att hans yrke är soldat. Innan han förstår vad som händer så exploderar tåget och alla passagerare, inklusive han själv dör.

Kallsvettig, vaknar Colter upp i en futuristisk cell. Han får ett inkommande videosamtal av en “kapten Goodwin” som berättar att hans uppdrag misslyckades. Fortfarande i chock tillstånd över att han fortfarande lever, så frågar han vart han är och vart hans kollegor är. Det visar sig att han inte alls är yrkessoldat, utan har ett uppdrag där han går in i en död persons korttids minne, för att hitta den skyldiga till bombdådet på tåget.

Colter får gå in i samma situation ytterligare en gång, i tro om att det är ett helt vanligt uppdrag. Men det är långt ifrån ett vanligt uppdrag och Colter visar sig vara långt ifrån en vanlig människa.

En film som bygger på en ganska annorlunda handling. Redigerad på ett väldigt snyggt sätt. Jag tycker att det är väldigt kul när någon vågar sig på att skriva ett manus som skiljer sig från de vanliga. Jag tycker att Jake Gyllenhaal helt klart är rätt man för jobbet som huvudroll i den här situationen.

IMDB Wiki Trailer Bilder

 

1 ping

  1. Bubble Boy | Filmtips

    [...] som han är idag. Jag tänker kanske framförallt på filmer som Brokeback Mountain och Source Code. Easy AdSense by Unreal This entry was posted in Komedi and tagged 2001, bakfylle-film, [...]

Kommentarer ej tillåtna.