«

»

Aug 29

Filmtips : Shelter

10 votes, average: 7,60 out of 1010 votes, average: 7,60 out of 1010 votes, average: 7,60 out of 1010 votes, average: 7,60 out of 1010 votes, average: 7,60 out of 1010 votes, average: 7,60 out of 1010 votes, average: 7,60 out of 1010 votes, average: 7,60 out of 1010 votes, average: 7,60 out of 1010 votes, average: 7,60 out of 10 ( Betyg : 7,60 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Shelter är en Mystery / Skräckfilm från 2010 som faktiskt är regisserade av två svenskar vid namn Björn Stein och Måns Mårlind. I de två huvudrollerna hittar vi Julianne Moore och Jonathan Rhys MeyersShelter‘s handling bygger på en förbannelse eller möte med djävulen, beroende på hur man själv uppfattar det. Det är en ganska avancerad story som kan vara svår för många att förstå, liksom många andra filmer ur genren Mystery

Cara Harding är en psykiatriker som är specialiserad inom områdena kring den psykiska sjukdomen Dissociativ identitetsstörning. Hennes far, Dr.Harding bjuder in henne för att träffa en, enligt honom, väldigt intressant patient. Det är på det sättet Cara möter David Bernburg, en rullstolsbunden tillbakadragen person som verkar vara väldigt artig. Han berättar under hennes frågestund att han hamnat i en olycka några år tillbaka och brutit ryggraden. Cara hittar inget särskillt konstigt med honom utan går ut till sin far och frågar vad som var speciellt med honom. Dr.Harding ringer in till rummet där David befinner sig och frågar ifall han kan få prata med Adam. David berättar att det inte finns någon Adam där, men Harding säger bestämt att han vill prata med Adam. David får ett ryck och när Cara pratar med honom nästa gång så påstår han sig vara Adam. En person som pratar annorlunda, har annat kroppsspråk och dessutom kan gå. Cara bestämmer sig för att göra lite efterforskning av ren nyfikenhet och upptäcker ganska snart att alla personligheter patienten har är från folk som blivit mördade på ett eller annat sätt. Dessutom verkar patienten veta saker om dessa personer som han omöjligt borde kan veta. Något övernaturligt pågår med honom.

Shelter är en väldigt intressant idé till handling

Shelter är en film som kunde varit en av de bästa filmerna för sin genre. Den har en riktigt intressant handling som de borde ha vidareutvecklat mer. Det känns som att filmen faller tillbaka lite just på grund av detta. Den kändes lite förhastat gjord. Jonathan Rhys Meyers gör en utomordentligt bra insats som den mentalt sjuka patienten och man får verkligen se och förstå hur svårt det måste vara att hålla sin karaktär som skådespelare. Jonathan gör 5 olika roller under en film och gör dem alla bättre än många andra skådespelare gör under en film. Detta är första filmen jag ser med honom, men jag kommer garanterat se fler! Men Shelter är ändå klart sevärd och den är framför allt ganska obehaglig. Men den skulle ju helt klart kunna varit lite mer skrämmande.

Imdb Wiki Trailer Bilder

Köp Shelter Billigt På CDON.com