«

»

Aug 27

Filmtips : Severance

10 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 1010 votes, average: 8,00 out of 10 ( Betyg : 8,00 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Severance är en brittisk skräckfilm / komedi från 2006 där vapensäljare åker till Ungerska bergen och blir hänsynslöst mördade av terrorister. Ja Severance är en film fylld av ironi och satir. Visst kan det i vissa scener kan vara svårt att känna av. Medans det kan vara helt klockrent i andra.

Severance handlar om ett gäng som är anställda på säljavdelningen hos det multi-internationella vapen företaget Palisade Defence. De ska på teambuilding i östra Europa för att stärka relationerna i gruppen. Men något går väldigt fel. Istället för en trevlig teambuilding weekend så blir de utsatta av ett gäng galna terrorister som gör vad som helst för att se dem döda. Som om inte ironin var tillräcklig, så slaktas gänget en efter en, av vapen som deras företag sålt till dessa terrorister.

Severance är en svart komedi.

För att uppskatta Severance, så måste man förstå och gilla svart humor.  En humor där man driver med till exempel våld, tortyr och döden. Ofta på ett ganska provocerande sätt. Även om Severance hade en relativt låg budget (5 miljoner pund), så tycker jag att den är väldigt bra. Den är huvudsakligen en svart komedi, men behåller ändå sin spänning på ett ganska bra sätt. Det är ju svårt att säga något särskillt om handlingen, eftersom den är skapad för att vara en satir för den här typen av skräckfilmer (slaktar filmer som fredag den 13). Men som jag skrev tidigare, så är det ett måste att förstå svarthumor. Annars är det lätt att missta den för en ganska billig skräckfilm. Gillar man satir och svart humor, så är den här filmen ett måste att se!

IMDB Wiki Trailer Bilder