«

»

Aug 28

Filmtips : Last Life In The Universe

10 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 10 ( Betyg : 9,20 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Last Life In The Universe är en relativt okänd film för oss svenskar. Största anledningen till detta är att vi vanligtvis kanske inte kollar på Thailändska filmer. Den kom ut 2003 och blev genast populär i både Japan och Thailand. Under filmens gång så får man höra både Japanska och Thailändska då många skådespelare i filmen är just Japaner.

Last Life In The Universe handlar om en mystisk bibliotekarie som har anknytningar till Yakuza (Japanska maffian). Han heter Kenji och har en ganska allvarlig form av tvångssyndrom. Inte nog med att han tvingar sig själv till att ha en sjuklig ordning på saker. Han har även tvångstankar kring självmord och testar ständigt nya sätt att försöka ta självmord på. Det verkar inte som att han egentligen försöker dö på grund av att han är olycklig. Utan mer att han tror att döden är väldigt avkopplande. Under Filmens gång så händer det väldigt mycket som välter upp och ner på kenji’s vardag. Hans bror blir mördad och han är med när en flicka blir överkörd. kenji dödar personen som tagit hans brors liv, och tvingas gömma sig hos den döda flickans syster. Det dröjer inte långt innan de båda får romantiska känslor för varandra. Men de visar det på deras egna sätt.

Last Life In The Universe, ett mästerverk?

Last Life In The Universe kan klassas som ett mästerverk. Skådespelaren  Tadanobu Asano kan enligt mig även vara en av Asiens bästa skådespelare. Han kan även ses i filmen Ichi The Killer, där han spelar den sadomasochistiska gangstern Kakihara. De två rollerna är de bådas motsatser, men han gör de båda extremt skickligt. Om man gillar asiatiska filmer så bara måste man ge Last Life In The Universe en chans. Ett bevis på att Asien inte bara är mästare på Skräckfilmer som många kanske tror.

IMDB Wiki Trailer Bilder 

1 ping

  1. Ichi The Killer | Filmtips

    [...] en Japansk thriller / svartkomedi vars handling kretsar kring den japanska maffian (Yakuza). Liksom Last Life In The Universe så finner vi Tadanobu Asano, en helt enkelt jäkligt bra skådespelare som är min klara favorit [...]

Kommentarer ej tillåtna.