«

»

Aug 13

Filmtips : A Tale Of Two Sisters

10 votes, average: 9,00 out of 1010 votes, average: 9,00 out of 1010 votes, average: 9,00 out of 1010 votes, average: 9,00 out of 1010 votes, average: 9,00 out of 1010 votes, average: 9,00 out of 1010 votes, average: 9,00 out of 1010 votes, average: 9,00 out of 1010 votes, average: 9,00 out of 1010 votes, average: 9,00 out of 10 ( Betyg : 9,00 Av 10. )
Loading ... Loading ...

En skräckfilm från Korea som är något utöver det vanliga! A Tale Of Two Sisters är extremt skicklig gjord och som helt enkelt är jäkligt skum, psykologiskt sätt. Istället för att ha alla dessa effekter som man ser i filmerna som är producerade i Hollywood, så använder man sig av ljud och stämning som så många andra skräckfilmer från Asien. Jag kan med rätt stort självförtroende säga att A Tale Of Two Sisters är den bästa skräckfilmen som Korea producerat.

Filmen börjar med Soo-Mi som befinner sig med en psykolog. Helt stilla utan ett ljud sitter hon ända tills hon får se en bild på hennes familj. Hon blir upplockad av sin far och hennes blyga syster och möts upp hemma av sin hemska och extremt svåra styvmor. Soo-Mi avskyr henne och försöker alltid skydda sin syster som ständigt visar rädsla för styvmamman. Men frågan är ju vem det egentligen som är hemsk?

 A Tale Of Two Sistershar en relativt komplicerad handling som gör att många personer inte kan uppskatta den för det mästerverk som den faktiskt är. Man måste lägga märke till de små detaljerna i filmen för att förstå handlingen fullt ut. Innan man ser den här filmen kan det därför vara bra att se lite andra Asiatiska skräckfilmer innan. En väldigt bra skräckfilm från Thailand är Shutter. Som så många andra bra skräckfilmer från Asien så har även A Tale Of Two Sisters blivit en Hollywood remake och den remaken heter The Uninvited. Personligen så tycker jag att alla dessa remakes blir väldigt mycket sämre än orginalen och jag tycker att det är synd om man kollar på remaken för orginalet. Den här filmen är klart rekommenderad för alla som gillar skräckfilmer!

IMDB Wiki Trailer Bilder