«

»

Jul 21

Filmtips : The Expendables

10 votes, average: 5,40 out of 1010 votes, average: 5,40 out of 1010 votes, average: 5,40 out of 1010 votes, average: 5,40 out of 1010 votes, average: 5,40 out of 1010 votes, average: 5,40 out of 1010 votes, average: 5,40 out of 1010 votes, average: 5,40 out of 1010 votes, average: 5,40 out of 1010 votes, average: 5,40 out of 10 ( Betyg : 5,40 Av 10. )
Loading ... Loading ...

The Expendables är en film som egentligen är en enda stor klyscha. Den följer ett mönster som man sett i väldigt många actionfilmer förut. Jag pratar förstås om “super agent/super hjälte gör ett uppdrag där han köttar terrorister. Möter en snygg tjej som hjälper dem. Tjejen blir tillfångatagen och superagenten måste rädda henne.” Visst skiljer sig filmen lite grann från denna enorma kliché, men jag menar på att det ändå uppenbarligen bygger på just detta.

Filmen handlar om Barney Ross (Sylvester Stallone) som leder en bounty hunter grupp vid namn The Expendables. De får ett uppdrag där de ska störta ett litet rike i syd/mellanamerika. Väl där så får de hjälp av en tjej som heter Sandra. Dock så blir de upptäckta av armén och tvingas fly från ön. De bestämmer sig för att tanka nej till uppdraget då det är alldeles för svårt för så lite pengar. Men Barney  kan ju inte släppa den där snygga tjejen med namnet Sandra. utan måste såklart åka tillbaka och slutföra uppdraget för att rädda henne från ön. Kliché inte sant?

Det som är mest imponerande över hela filmen, är att Sylvester Stallone har lyckats att samla ihop ett riktigt stjärnspäckat gäng där han till och med har fått med Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger i “uncredit” roller. Det vill säga roller som inte är med i själva skådespelarlistan för filmen. Andra skådespelare som har betydligt större roller är Jason Statham och Jet Li. Han har även lyckats att få med lite MMA och wrestling stjärnor som till exempel Steve AustinRandy Couture och Dolph Lundgren. Den sistnämnda är svensk, och har medverkat i bland annat en Rocky film.

Utöver detta tycker jag att filmen i sig är väldigt medioker och har en ganska sömnig handling. Tycker det är synd att de inte kunde hitta på ett bättre manus med tanke på vilka otroligt bra skådespelare som medverkat i filmen..

IMDB Wiki Trailer Bilder