«

»

Jul 09

Filmtips : Falling Down

10 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 10 ( Betyg : 7,90 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Falling Down handlar om en “föredetta tjänstemans krig med vardagslivet”. Michael Douglas har huvudrollen i filmen då han spelar den envise och smått enstöriga arbetslösa William D Foster. William vaknar upp en extremt varm dag och kommer på att hans barn fyller år. Problemet är att han och hans fru har skillt sig, samt att han har besöksförbud hos henne. Han tänker åka dit med bil och upptäcker att AC’n i bilen är trasig. Samtidigt som en fluga jävlas med honom så fastnar han i en bilkö. Då stressen ökar så får han till slut nog och lämnar bilen mitt på vägen för att ta sig dit till fots. William börjar störa sig på alla småfel som han anser finns runt omkring honom. Han startar helt enkelt krig med allt och alla.

En rätt bra film som visar hur fel allt kan gå på så kort tid. Huvudkaraktären William är en av mina favoriter. Filmen har en väldigt intressant handling som inte direkt följer något “klyschigt” mönster som man sett förr. Helt klart en sevärd film som jag tvivlar på att många har sett förut.

IMDB Wiki Bilder Trailer

2 kommentarer

  1. Janet

    En suverän film. Douglas har aldrig gjort nåt så bra varken förr eller senare. Man kan själv liksom känna när det brister,hur jävla jobbigt det är att man ska finna sig allt skit. Jag gillar hans totala respektlöshet för busarna som ska sno hans väska:)
    En udda film med en “antihjälte”.

    1. jonas

      Kan inte mer än hålla med dig :)

Kommentarer ej tillåtna.