«

»

Jul 16

Filmtips : City Of God

10 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 1010 votes, average: 8,90 out of 10 ( Betyg : 8,90 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Eller Cidade De Deus, som är dess orginaltitel, handlar om två pojkar som växer upp i en av Rio de Janeiro‘s många våldsamma förorter. En plats där polisen gör razzia med jämna mellanrum på grund av ett högt antal stölder i närheten. De flesta av dessa stölder begås av en trio som går under namnet “the tender trio”. Då de fungerar lite som Robin Hood så ser alla barn upp till dem. De ser upp, tittar och lär sig hur trion gör. De kanske till och med lär sig lite för bra.

En av dessa små pojkar heter , får en dag följa med när de ska råna ett motell. Trion tycker att han är för ung för att vara med under själva rånet så han får vara utanför och hålla koll på poliser. De ger honom en pistol så han kan skjuta ett varningsskott så trion kan fly när poliserna kommer. är inte alls nöjd över detta, utan skjuter varningsskottet direkt. När väl trion flytt så springer han inte och kallblodigt dödar alla inne på motellet. En tragedi som väldigt stor uppmärksamhet inom landet. Detta är bara början på lilla ‘s mörka väg genom livet. Inom samma umgänge växer även en annan pojke upp som kallas Rocket. Han är mycket mer tillbakadragen och är inte alls lika intresserad av rån, stölder och pengar.

20 år senare så lever de båda i slummen och har blivit en knarkarkung som i stort sätt äger hela staden. Medans Rocket försöker undvika gängen så mycket det går. Men detta är väldigt svårt och Rocket går i deras bana, vare sig han vill eller inte.

Nästan alla skådespelare i City Of God är rekryterade just ifrån slummen i
Rio de Janeiro. Mest noterbar är Alexandre Rodrigues som faktiskt kommer från just Cidade De Deus. Personligen så tycker jag att City Of God är en film som alla borde se i alla fall en gång. Den är helt enkelt väldigt bra. Dock bör den nog inte ses av barn under 15-16 år, då den innehåller extremt våld i ganska stora kvantiteter.

IMDB Wiki Trailer Bilder