«

»

Jul 21

Filmtips : Big Fish

10 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 1010 votes, average: 9,10 out of 10 ( Betyg : 9,10 Av 10. )
Loading ... Loading ...

En film som kom ut år 2003 (2004 i Sverige), som troligtvis är Tim Burtons bästa film någonsin. Vilket jag misstänker att den kommer förbli. Dock så är den, som så många av hans andra filmer, en film som man antingen älskar, eller hatar. Big fish är helt enkelt en film som kanske inte är för alla. Samtidigt som det är en film alla borde ge en chans att se. Då den för många är den bästa filmen som setts.

Filmen handlar om Will Bloom som minst sagt har ett halvkasst förhållande med sin far Ed Bloom. Mest på grund av att han inte står ut att lyssna på hans extremt överdrivna historier som han envist menar på, är sanna. Efter att Ed dragit en av hans historier på sin sons bröllop så har han blivit lämnad i det kalla och de pratar numera inte med varandra. Men när Ed hamnar på sin dödsbädd, så tvingas sonen Will, för att börja förstå sin fader, att forska i dessa historier för att få veta vem hans pappa egentligen är, vad han gjort och hur mycket av det han säger är sant. Hans upptäckt lär bli häpnadsväckande…

En lite mer “avancerad” film som faktiskt får dess tittare att tänka till lite. Eftersom långt ifrån alla gillar sådana typer av filmer så är den relativt okänd för många. En film som många missade när den kom ut. En av dem var jag, och jag såg inte den här filmen fören långt senare, vilket jag ångrar. Jag tycker att den är fruktansvärt bra och den tillhör, utan tvekan, min lista av favorit filmer.

IMDB Wiki Trailer Bilder

2 kommentarer

  1. Voldo

    Håller med om att den är Burtons bästa. Snudd på mästerverk.

  2. Trevor Phillians

    Haha :D älskar denna bloggen! Checka Bästa filmerna

Kommentarer ej tillåtna.