«

»

Jun 01

Filmtips : Farsan

10 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 1010 votes, average: 7,70 out of 10 ( Betyg : 7,70 Av 10. )
Loading ... Loading ...

En film av Josef Fares som även ligger bakom Jalla Jalla och Kopps. En film som handlar om en man ifrån Irak vars namn är Aziz. Han är en änkling – det vill säga den manliga versionen av änka. Aziz arbetar med att reparera cyklar och har en snäll men ganska patetisk arbetsgivare vid namn Jörgen, som har relationsproblem och misstänker att hans fru inte älskar honom längre. Då han alltid får höra machohistorier från hans anställda (Aziz och Juan) så bestämmer han sig för att be dem om råd för att rädda hans förhållande. Vilket leder till många snesteg och lidande för hans egen del.

Även fast Aziz har två väldigt goda vänner så känner han sig väldigt ensam och saknar sin avlidne fru. Det enda han vill är att hans son Sami ska få barn och driva vidare familjens gener. Men vad han inte vet är att Sami är steril och inte kan få barn. Därför planerar Sami att adoptera ett barn och under tiden låtsas att hans flickvän har gravid. Så varje gång “Farsan” är på besök, så får hon ta på sig en gradivitetsväst. Allt för att inte såra Aziz .

Förutom filmen Zozo så kan nog det här vara den mest seriösa filmen som Josef Fares har gjort. Men det säger kanske inte så mycket, med tanke på hans äldre filmer. Även om den har seriösa inslag så är det fortfarande fylld av komedi, vilket inte är så konstigt med tanke på att Torkel Petersson (som för övrigt jag tycker är en riktigt bra skådespelare) medverkar i även denna film!

IMDB Wiki Trailer