«

»

Jun 11

Filmtips : 127 Hours

10 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 1010 votes, average: 9,20 out of 10 ( Betyg : 9,20 Av 10. )
Loading ... Loading ...

127 Hours CoverSkaparen av Slumdog Millionaire levererade den senare halvan av förra året en film som heter 127 Timmar, som fick väldigt mycket kritik (både bra och sämre) och vart väldigt omtalad i filmbranschen. Manuset är direkt överfört på papper ifrån en verklig händelse som även den vart extremt omtalad i hela världen. Om ni inte känner till händelsen så föreslår jag att ni inte söker på Aron Ralston som det handlar om, då det avslöjar ganska mycket av hela filmen. Men jag länkar ändå ifall man är intresserad.

Fredag den 25 april, år 2003 så påbörjar Aron Ralston en kortare vandring i en nationalpark nära Utah. Han vandrar längs kanjonerna och får till slut syn på två tjejer som gått vilse. Aron har varit här många gånger förut och hittar väldigt bra och övertyger därmed tjejerna att han är en guide genom en vit lögn. I själva verket så är Aron ingenjör men har ett stort intresse för klättring och vandring. Han tar med flickorna på en alternativ route som bla innehåller ett fritt fall till en undervattenskälla. Efter en trevlig förmiddag tillsammans så går de olika håll då de nu vet vart de är och måste bege sig hem. Men Aron fortsätter sin vandring längs kanjonen. Han gör ett misstag och ramlar ner i en smalare spricka och får en enorm sten över sin underarm och han sitter nu fast, flera mil från närmaste människa. Aron måste nu komma på ett sätt, med hjälp av hans utrustning, komma loss från stenen innan han dör av törst. Efter flera dygn så blir han allt mer desperat och tvingas till och med att dricka sitt egna urin för att hålla sig vid liv.

127 Timmar låter som att den har en väldigt sömnig och tråkig handling. Detta är inte fallet. Utan den är extremt bra. Jag vill även påpeka hur bra James Franco verkligen är i den här rollen. Det känns som att det var han som var nere i kanjonen och kämpade för sitt liv. Den växer ju längre den går och den är utan tvekan, en av de bästa filmerna som gjordes 2010. Att det även är baserat på en verklig händelse och att manuset verkligen följer den händelsen, är ett enormt plus för mig. Det är helt enkelt en film som bara måste ses…

Här kan man se ett litet klipp där man få se hur extremt lik de gjort filmen jämfört med den riktigt videon som han spelade in när han hade fastnat.

IMDB Wiki TrailerBilder ‘Arons bok om händelsen’

3 kommentarer

 1. Janet

  Jag som läser mycket har såklart boken. Min första tanke när jag läst klart var” detta kan bli en sjujävla bra film”…och det blev det. Jag är förvånad över hur bra den blev, Franco har fått kritik för sin roll av en del,men har man läst boken är han klockren.
  Han liknar Aron på många sätt i sin tolkning.
  Jag undrar om man själv kunnat göra samma sak om det krävts,vad tror du?
  P.S jag gillar “klaustrofobiska” filmer, har du sett “Das Boot”? DEN är en riktig höjdare

  1. jonas

   Ja jag var allt lite fundersam när jag läste att samma person som hade en roll i “Pineapple express” skulle ha rollen i en sådan seriös film. Men nu efteråt tycker jag att de inte kunde hitta en bättre huvudperson! Filmen var helt enkelt klockren! Jag hade nog själv aldrig klarat av att göra något sådant uppoffrande :o

   Jo jag har för många år sedan sett Das Boot, men gillade den inte speciellt mycket då. Men det var ju länge sen, så jag kanske borde ge den en chans till :)

 2. Stockholm

  Grymt inlägg, du har mycket kunskap i ämnet,127 Hours | Filmtips rockar fett.

Kommentarer ej tillåtna.