»

Maj 15

Filmtips : The good, the bad, the weird

10 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 1010 votes, average: 7,90 out of 10 ( Betyg : 7,90 Av 10. )
Loading ... Loading ...

The good, the bad, the weird är en westernfilm ifrån Korea med ett stort inslag av humor. Filmen handlar om 3 personer. Dels så har vi den goda, Park Do-won, en prisjägare. En människa som fångar bovar för pengarnas skull. Han har dedikerat hela sitt liv till att ta fast “fingerkaparen”, vilket han misstänker är Park Chang-yi, den onde. Park Chang-yi anses ha ett av det mest fruktade gänget i hela Manchuriet och är på jakt efter en skattkarta. Sedan har vi Yoon Tae-goo, en udda tjuv som lever på att stjäla saker för småpengar.

Filmen börjar med att Yoon Tae-goo ska råna ett tåg, där han hört att det ska finnas många rikare personer på. Vad han inte vet är att Park Chang-yi‘s gäng har blivit anlitade för att själa en skattkarta av en representant från den Japanska regeringen. Det blir kaos när de stormar tåget och dödar allt i sin väg. Men de möter genast stort motstånd av en okänd man, med ett hagelgevär. Detta är den kända prisjägaren Park Do-won som råkat befinna sig på tåget. Han är ute efter “fingerkaparen”, en mördare som alltid kapar av ett finger från sina offer, vilket han tror att Park Chang-yi är. Men det är den udda småtjuven som kommer över kartan, av en ren slump. Springandes från tåget så har han helt plötsligt samtiliga personer på tågen efter sig. Men inte nog med det. Nu har han även alla kriminella personer i Manchuriet efter sig, samt den Japanska armén, då de gärna vill ha tillbaka sin skatt.

En film som jag faktiskt gillade väldigt mycket. Skådespelarna är hyffsat bra och filmen har en intressant handling! Om man inte har något emot att kolla på en film på Koreanska så är den klart sevärd! Det är ju ganska uppenbart att den är influerad av ”The good, the bad and the ugly” vilket är en gammal klassiker, men den här filmen har helt klart en egen touch av western genrén som är svår att slå! Jag önskar faktiskt att fler av de Amerikanska westernfilmerna är mer som den här.

Filmen får 7,9/10 i betyg eftersom jag gillade handlingen väldigt mycket!

IMDB Wiki Trailer Bilder