«

»

Maj 18

Filmtips : Shutter

10 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 1010 votes, average: 8,60 out of 10 ( Betyg : 8,60 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Shutter är en skräckfilm från Thailand, ett land som kanske inte är jättekänt för sina filmer. Många tycker att Thailändska filmer oftast är billigt gjorda, med dåliga skådespelare. Men Shutter är långt ifrån billig och är utan tvekan en av de bästa skräckfilmerna som finns, som till och med konkurrerar med  asiatiska kultfilmer som The ring, A tale of two sisters och The Grudge.

Tun och Jane åker hem från en kompisträff när de krockar med en flicka som springer ut på vägen. Rädda och chockade så smiter de från olycksplatsen. Veckor senare, när Tun ska ta kort på en studentavgång så upptäcker han mystiska vita skuggor på korten. Jane som är vidskeplig, tror att det är flickan som de krockade med. Tun  börjar nu få ont i nacken och går till sjukhuset för att ta reda på om han blivit skadad i olyckan. Det visar sig att det inte är några som helst fel på honom, utan att det måste vara en inbildning. Men vad de inte vet om är att anledningen till att spöken dyker upp på deras bilder och att Tun har ont i nacken inte är så slumpmässig som de kanske trodde. Utan att de ligger längre bak i deras förflutna. Något som hände för många år sedan mellan Tun och hans vänner.

Shutter är en riktigt bra skräckfilm som utnyttjar ljud och stämning över specialeffekter. Detta gör att man sitter väldigt spänt under hela filmen. Handlingen är väldigt bra och även skådespelarna gör ett bra jobb. Det här var den första Thailändska filmen jag såg, och har sedan dess sett ett antal fler. Jag rekommenderar verkligen att man tar chansen och kollar på filmer utanför Hollywood då de oftast brukar ha bättre och framförallt smartare handling. Shutter är helt enkelt en perfekt skräckfilm som man inte kan klaga på. Jag rekommenderar starkt att man ser den Thailändska versionen före Hollywood versionen. Då får man verkligen se hur mycket sämre “remakes” blir, jämfört med deras orginal.

IMDB Wiki Trailer

1 ping

  1. A Tale Of Two Sisters

    [...] Shutter 86/100 [...]

Kommentarer ej tillåtna.