«

»

Maj 21

Filmtips : Kung Fu Hustle

10 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 1010 votes, average: 8,50 out of 10 ( Betyg : 8,50 Av 10. )
Loading ... Loading ...

Jag har haft Hong Kong tema och sett ett antal filmer som jag glömt att jag hade. Den första jag såg var Kung Fu Hustle, en Stephen Chow film, där han spelar en wannabe gangster vid namn Sing. Han och hans kumpan Bone (spelad av Chows goda vän Chi Chung Lam) utger sig att vara medlemmar i det ökända “yxgänget”. På det sättet så kan de gå runt och hota till sig tjänster och produkter gratis. Men när de kommer till “Svinstian” – ett av de fattigaste kvarteren i Shanghai så går det inte riktigt som de tänkt sig, utan åker på stryk så det bara sjunger om det.

Sing lyckas på sitt egna sätt kalla till sig ett par medlemmar från yxgänget som även de åker på stryk. De kallar till sig förstärkning och ett krig uppstår mellan det lilla fattiga kvarteret och det ökända gänget.

Stephen Chow är känd för att ha ett stort inslag av humor i sina Kung Fu filmer. Något som han även har med i den här filmen. Det är som en blandning av 70-tals kungfu filmer (tänker framförallt på Crounching tiger, hidden dragon) och Spaceballs. Jag är fan av hans filmer, även fast de ganska ofta kan vara löjliga och överdrivna. Kung Fu Hustle är lätt en av de bästa han har gjort och är den filmen som dragit in mest pengar i Hong Kong. Gillar man till exempel Kung Pow så är ju denna ett måste att se.

IMDB Wiki Trailer Bilder